Algemeen ondervoorzitter CD&V, Europees Parlementslid

CD&V
21-05-2013

Een succesvolle Goed Gezinddag

Het weer zat niet mee, die pinkstermaandag in Planckendael. Maar de zon brak door de wolken heen, op het moment dat de CD&V-families rond een uur of 9 aan de ingang verschenen voor de Goed Gezinddag. Ook al bleef het hardnekkig druppelen, de stemming zat er vanaf het begin goed in.

Meer dan 6000 CD&V-leden hadden ingeschreven voor de jaarlijkse familiedag van onze partij. Een nooit gezien aantal. ‘Ligt dat nu aan het sex-appeal van de voorzitter’, vroeg Wouter Beke zich in zijn toespraak af, ‘of aan het feit dat we vandaag ook de verjaardag van Kai-Mook vieren’? In elk geval een heksentoer van de CD&V-medewerkers en de talloze vrijwilligers. Want CD&V organiseerde dit zonder enige steun van commerciële bedrijven.

De dag begon met een VIP-ontbijt voor 150 nieuwe leden, die samen met Kris Peeters, Wouter Beke en Pieter De Crem aanschoven aan een heerlijk buffet.  Tussen croissants en cappuccino in werd geanimeerd gediscussieerd. Een eerste dialoogmoment. Om 10u30 startte het eerste dialoogmoment tussen de leden en CD&V’s toppolitici. Aan de hand van zes stellingen legden 23 ministers en parlementsleden hun oor te luisteren naar de meningen van de vijfhonderd CD&V-leden die zich hiervoor hadden opgegeven. Ook Cindy ging in gesprek met de leden. Een neerslag van de opmerkelijkste voorstellen en suggesties leest u in Ampersand begin juni.

Om 12.30 u was hèt moment aangebroken voor de 600 vierjarigen, die naar hier waren gekomen met hun mama en papa om de verjaardag van Kai-Mook te vieren. Kris Peeters, de peter van Kai-Mook, lootte 10 gelukkige peuters uit om samen met hem Kai-Mook te vergastten op een fruittaart. Ongetwijfeld dè ervaring van hun leven.

Bookmark and Share

Zoeken