Algemeen ondervoorzitter CD&V, Vlaams Volksvertegenwoordiger en Deelstaatsenator

CD&V
31-08-2018

Plannen fietsbrug over N60 in laatste rechte lijn

Het ontwerp van de fietsbrug over de N60 in Leupegem werd recent afgewerkt door het Agentschap Wegen en Verkeer. De aanliggende wegenisplannen kunnen nu worden afgestemd op het brugontwerp waarna de aanbesteding kan starten. Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) bevroeg Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts, hieromtrent.

De fietsbrug in Leupegem vormt een belangrijk knooppunt voor zwakke weggebruikers tussen Ruien, Oudenaarde en Schorisse. Zowel wat betreft de vlotte doorstroming van het fietsverkeer als de verkeersveiligheid is de brug een noodzakelijke schakel voor heel Oudenaarde. Door de technische complexiteit van de plannen, kon het brugontwerp echter pas recent afgewerkt worden.

Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) behartigt dit dossier reeds vanaf de start. Het is voor haar dan ook belangrijk dat men eindelijk kan overgaan tot de uitvoering van de plannen. “Met het finaliseren van het brugontwerp zijn we weer een stap verder met betrekking tot de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruikers”, stelt Cindy Franssen.

Ook Lieven Cnudde (CD&V), schepen van mobiliteit in Oudenaarde is verheugd met de nieuwe ontwikkelingen: “Hopelijk kunnen we spoedig genieten van de brug om zo veilig en comfortabel de fietssnelweg van en naar Kluisbergen te gebruiken.”

De kostprijs van de brug wordt geraamd op 2 miljoen euro en zal integraal gedragen worden door het Agentschap Wegen en Verkeer. De aanbesteding zal in 2019 plaatsvinden waarna de bouw van de brug gepland staat in 2020.

Bookmark and Share

Zoeken