Algemeen ondervoorzitter CD&V, Vlaams Volksvertegenwoordiger en Deelstaatsenator

CD&V
20-06-2018

Populariteit Blue-bikes stijgt bijna overal in Oost-Vlaanderen

In nagenoeg alle steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen waar het fietsdeelsysteem Blue-bike zijn intrek heeft genomen, stijgt het aantal ritten tussen 2016 en 2017. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) aan de bevoegde minister.

“De toename van het gebruik van de Blue-bikes is een positieve zaak. Men moet het fietsendeelsysteem dan ook in een breder maatschappelijk kader zien. Vooreerst toont het dat de burger bewuster omgaat met zijn verplaatsingen en dat onze Koning Fiets-campagne aanslaat. In deze campagne werpen we de fiets via 10 deals op als belangrijkste vervoersmiddel in Vlaanderen. Ten tweede ondersteunt het een actieve, gezonde levensstijl. Ten slotte is het nog cruciaal te onderstrepen dat het onderhoud van deze fietsen gedaan wordt via sociale tewerkstellingsprogramma’s, waarbij kwetsbare groepen die het moeilijk hebben om hun plek te vinden in het reguliere arbeidscircuit toch aan de slag kunnen. Een sociaal en inclusief verhaal waar gebalanceerde mobiliteit, gezondheid en maatschappelijke tewerkstelling centraal staan, iets dat we maar al te graag ondersteunen”, besluit Franssen.

 “Ook aan het station van Oudenaarde winnen de Blue-bikes aan populariteit, mede door de blijvende promotie van het stadsbestuur via allerhande infokanalen”, bemerkt Lieven Cnudde (CD&V), schepen van mobiliteit in Oudenaarde. Het aantal ritten loopt op van 487 in 2016 naar 1775 in 2017. In 2016 werd het deelsysteem geïntroduceerd in Oudenaarde. Nu het systeem beetje bij beetje ingeburgerd geraakt, stijgt het aantal ritten sterk. “We kunnen deze verdrievoudiging enkel maar toejuichen. Oudenaarde is traditioneel een fietsstad, dus zijn we blij dat zich dat in het Blue-bike systeem voortzet”, zegt Franssen.

“In het stadsbeeld van Oudenaarde zijn de Blue-bikes inderdaad meer en meer zichtbaar. In het kader van mobi-punten blijven we het gebruik van Blue-bikes dan ook verder promoten”, beaamt ook Lieven Cnudde. “Hopelijk zet deze trend zich door, want een evenwichtige mobiliteit is gebaat bij meer fietsers. Dat fietsen nog eens gezond is, is mooi meegenomen”, aldus een tevreden Franssen. Een gebruiker betaalt momenteel 1,15 euro per ontlening tot 24u. Meer info valt terug te vinden via www.blue-bike.be.

Bookmark and Share

Zoeken