Algemeen ondervoorzitter CD&V, Vlaams Volksvertegenwoordiger en Schepen

CD&V
05-04-2018

Eregedeputeerde Van der Meiren benoemd tot ereburger van Buzau

Jean-Pierre Van der Meiren ontving eind maart 2018 de titel van ereburger van het departement Buzau. Dit omwille van zijn grote verdienste als gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen in zijn streven naar vooruitgang in de medische en sociale sector in Buzau.

Jean-Pierre Van der Meiren ontving eind maart 2018 de titel van ereburger van het departement Buzau. Dit omwille van zijn grote verdienste als gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen in zijn streven naar vooruitgang in de medische en sociale sector in Buzau.

De ondersteuning bestond zowel uit het voorzien van medisch materiaal en betere infrastructuur, het aanbieden van stages voor artsen en verpleegkundigen in ons land, als het opstarten en uitbouwen van thuisverpleging, met het Wit-Gele Kruis als begeleidende organisatie.

Nadat Eddy Couckuyt als gedeputeerde de fakkel overnam, werd deze inzet verder doorgetrokken, met focus op kwaliteitsvolle zorg in de thuissituatie van de patiënt in de regio Buzau.

Tot op vandaag is deze ondersteuning blijven bestaan, met toenemende zelfstandigheid van de lokale partners. De huidige partnerovereenkomst loopt van 2017 tot en met 2019.

“Mijn felicitaties aan Jean-Pierre Van der Meiren voor dit ereburgerschap. Het is fijn om te zien dat zijn inspanningen gewaardeerd worden.” zegt gedeputeerde Eddy Couckuyt.

"Ook ik ben in het verleden getuige mogen zijn van de goede werken die Jean-Pierre daar verwezenlijkt heeft, toen we met de bouwkampers in Campeni verbleven. Van harte gefeliciteerd, Jean-Pierre!" stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen.

Bookmark and Share

Zoeken